Jadmin
Over Jadmin

Een allround administratiekantoor voor mkb’ers en kleine bedrijven . Wij hebben momenteel  kantoren in Venlo, Sittard en Roermond. Hierdoor zijn wij al snel uw lokale boekhouder waarbij u even op de koffie kunt komen. U kunt namelijk bij ons terecht voor elk financieel akkefietje of elke vraag over uw boekhouding.

Volg ons op social media
Lage btw-tarief van 6% naar 9%?

Lage btw-tarief van 6% naar 9%?

De nieuwe regering wil het verlaagde btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Dat is nodig om de verlaging van de tarieven in de inkomstenbelasting te compenseren. De verhoging maakt echter niet alleen de dagelijkse boodschappen duurder, maar ook veel diensten. De voorgenomen maatregel heeft bovendien niet alleen verstrekkende gevolgen voor de portemonnee van burgers, maar ook voor u als ondernemer.

Welke goederen en diensten?

Er zijn veel goederen die duurder worden door de btw-verhoging. Naast de eerste levensbehoeften, worden bijvoorbeeld ook duurder boeken, papieren bladen zoals kranten en tijdschriften, maar ook medicijnen en hulpmiddelen, kunst en antiek. Naast veel goederen worden ook veel diensten duurder. Denk hierbij aan kappersdiensten, reparatie van (elektrische) fietsen, schoenen en lederwaren of van kleding en huishoudlinnen. Maar ook isoleer-, schilder- en stukadoorswerkzaamheden aan en behangen van woningen ouder dan 2 jaar en het schoonmaken van woningen (ook woningen jonger dan 2 jaar) wordt duurder,

net als het bieden van logies en/of kampeergelegenheid, cultuur en recreatie en het gelegenheid geven tot sportbeoefening, zwemmen en saunabezoek en de toegang tot sportwedstrijden. Tot slot noemen we het personenvervoer en het opleveren van goederen waarvoor de opdrachtgever de grondstoffen heeft geleverd, zoals het opkweken van planten en groeten en het opfokken van dieren.

Maak nu een afspraak of bel: 077 75 04 592

Stap nu over naar een boekhoudkantoor dat met u meedenkt
belasting adviseurs venlo roermond sittard

Gevolgen btw-verhoging

Als de tariefverhoging doorgaat, dan heeft dat de nodige impact op de administratie van heel veel ondernemers. Ten eerste moet u uw administratieve systemen en procedures tijdig (laten) aanpassen, zodat u zonder problemen kunt overgaan op het hogere tarief. De btw-verhoging is daarnaast kostprijsverhogend als u geheel of gedeeltelijk vrijgestelde prestaties verricht en u dus in zoverre de aan u in rekening gebrachte btw niet in aftrek kunt brengen. Wellicht dat u investeringen nog naar voren kunt halen. Ondernemers die btw-belaste prestaties verrichten, zullen wellicht alsnog 3% extra btw moeten factureren aan hun afnemers in het geval de betreffende prestatie pas na de inwerkingtreding van de tariefsverhoging wordt afgerond.

TIP!

Alle ondernemers en particulieren doen er verstandig aan om de btw-factuur die zij na invoering van de btw-verhoging ontvangen, goed te controleren op de juistheid van het toegepaste btw-percentage


Vragen? Laat ons u terug bellen!